+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása

HOGYAN VÁLASSZ MÉRETET?

Útmutató a helyes méretvételhez

 Milyen helyzetben vagy?

A

Meg tudod mérni a csuklódat, vagy az ajándékozott csuklóját

B

Nem tudod megmérni pontosan, de van egy karkötő/óra, amiről lehet méretet venni
S

C

Nem tudod megmérni, és nincs is miről titokban méretet venni

 Hol mérd a csuklót?

Keresd meg a csukló ízület felett, az orsó és a sing csont végeit, itt mérj. (Ha behajlítod a csuklód, akkor az a pont, ami még NEM hajlik)

 A verzió – módok a mérésre

Van egy szabász centid: Tekerd körbe a centit a megadott helyen a csuklódon úgy, hogy éppen összeérjen a centi fémes végével. Ez a pontos méreted. Ennél egy picivel nagyobb méret a kényelmes. Told a centit pár millivel kijjebb, ahol úgy érzed, hogy neked kényelmes lenne és ezen mérés alapján válassz karkötőt!

Nincs szabászcentid: Helyette bármi féle zsineg, kötöző szalag megfelel. Ugyan úgy, mint a centinél, tekerd körbe a zsinórt a csuklódon, modellezd, hogy mekkora ráhagyással éreznéd komfortosnak. Itt jelöld meg/csípd meg a zsineget, majd egy vonalzó mellé fektetve mérd meg, hogy hány centiről és milliről beszélünk.

Nem hogy centid nincsen, de zsineged sem: légy kreatív. Igazából bármi megfelel a mérésre, ami nem túl vastag (egy bizonyos vastagság felett az anyagvastagság is számottevően beleszól a méretbe!), pl egy papírlap. Tekerd ezt körbe csuklódon, majd mérd meg vonalzó mellett a hosszt.

 B verzió – van valami a kezedben

Van egy ékszer, óra, amiről méretet tudsz venni. Figyelem! Nem biztos, hogy ha titokban kinyitod az illető karkötőjét és leméred kiterítve, az pontos méret lesz, mivel az anyagvastagság szerepet játszik a karkötő belső kerületében! Jobban jársz, ha a karkötőt/órát becsukod, és belül végig méred szabászcentivel vagy cérnával, spárgával, majd ezt kiterítve, megmérve választasz karkötő méretet.

 C verzió – gőzöd nincs a méretről és nincs is miről lesni

Hívd meg egy karszalagos koncertre az illetőt, és mikor leveszi a papírszalagot csend el, majd mérd meg azt. 🙂

Ha bízol a szemmércédben, keríts alkalmat a csuklója megfogására. Hüvelyk és mutató ujjad közé fogd, és nézd meg mennyire érnek össze ujjaid végei. Egyáltalán nem? Hány centi kb a távolság? Túlságosan is összeérnek? Figyeld meg melyik ujjperctől mennyire, majd mérj.

Nem akarsz ilyenekkel bíbelődni? Tippelj, segítek. A nagyon törékeny alkatú nőknek (mi számít annak pl én, nézz meg a fotókon) általában a 15-ös méret a jó. A normál női méret inkább a 17 centis. Férfi méretnél a 15-ös inkább gyermek csuklóra jó. A 17-es méret a vékonyabb testalkatú férfiakra.

Meg van a méret?