+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása

05

MÁJ, 2018

Kihívás szempontjából már javában május van. Pedig valójában még csak 5 nap telt el a hónapból. Tudod, tanakodom mibe fogjak. Nem azért, mert annyira tökéletes az életem, hogy nincs mit csiszolni rajta.

 

Akárhogy is nézem, súlyos belső dolgok történnek velem és keresem az irányt. Bevallom, rengeteg félelem van bennem. Tartok emberek véleményétől. Tartok gyerekkori berögződésektől, tartok attól, hogy nem tudom megteremteni az egyensúlyt, amire annyira vágyom. Tartok attól, hogy nem tudom, mit akarok de azt hiszem igen. Tartok az elköteleződéstől, tartok a hallgatástól és tartok időnként a kimondástól. Sokszor vagyok bizonytalan és bizony hektikus is.

Miközben picit érthetetlen módon ível felfelé az életem.

Szoktad úgy érezni, hogy ma előveszek egy fehér lapot és mindent, amit szívem szerint máshogy csinálnék, elkezdem másképp csinálni? Hogy félreteszed minden félelmed és csak elkezded csinálni? Behúzott nyakkal, nagyra kerekedett szemekkel lesve a reakciókat?

Vannak kihívások, amik tudom, hogy hasznomra válnak. Legalább ötöt tudok kapásból felsorolni, aminek érezhető eredménye van, ha csinálom. Mégis valamiért tanakodom.

Úgy érzem mélyebbre kell most ásnom, mint a napi angol gyakorlás. Mert ez például hosszú évek óta fájó pont nekem. Hogy mi? Az, hogy nagyon jó angolos voltam. Gyerekkorom óta tanultam, külföldön éltem, egyetemet végeztem belőle, tehetségesnek tartottak benne. És most, hogy hosszú évek óta gyakorlatilag nem használom, tapasztalom, hogy nagyon megkopott. Az az érzés, hogy valamiben nagyon jó vagy, de elhanyagolod, és aztán ott találod magad, hogy már nem vagy olyan jó, az bizony elég sz@r. Főleg úgy, hogy tudod, hogy ez fog történni, ha úgy folytatod, ahogy, és te mégis úgy folytatod. Talán ez sz@rabb, mint maga a tény, hogy véleményem szerint sokat romlott az angolom.  Tudva magamról, hogy maximalista vagyok, hozzáteszem, hogy átlag angoltudású magyar emberekhez képest valószínűleg még mindig nagyon jó, ahol vagyok, de azt gondolom, több értelme van magadat magadhoz mérned. Visszatérve,

… kicsit úgy érzem, újra kell írnom dolgokat az életemben. Kutyaszorítóban is érzem magam közben.

Mert van sejtésem, hogy milyen irányba kellene lépni, de túl sok bizonytalanságot érzek ott, ezért toporgok. Túl sok félelmem van vele és magammal kapcsolatban.

Tudom, hogy rohadt nehéz dologra vállalkozom, és szakmailag lehet, hogy kifejezetten nem ajánlatos tenni, amit teszek, de mivel Bartyik Kata vagyok, és ezt nem tudom és nem is akarom megmásítani, azt teszem, amit jónak érzek.

Sok félelmem van a vállalkozással kapcsolatban. Amiket az utóbbi időben jobban engedtem a kelleténél eluralkodni. Mától változtatok ezen. Nehezített pálya lesz sajnos. Egyrészt ha követsz, tudod már, ha nem most megtudod, hogy időnként filmekhez, sorozatokhoz is készítek jelmezeket, kellékeket bőrből. Ez mindig nagyon sok idő és energiabefektetést igényel, ami miatt most különösen könnyebb volt a vállalkozást háttérbe szorítani. A félelmek, aggályok talán már csak hab a tortán? Vagy fordítva? 🙂

Egyébként 3 napja minden nap foglalkozom az angollal. De pótcselekvésnek érzem most fontosabb dolgoktól elvéve az időt és a fókuszt.

Úgyhogy holnaptól 21 fókusz van. Szép listám van a teendőkről. Benne honlapfejlesztés, alkotás, írás, fotózás, jó adag félelem és „időhiány” alapra kenve. Csupa nyalánkság!

Ezt a döntést megülöm egy esti zenéléssel. Mert képzeld el, a januári kihívás nagyon jókor, nagyon jó tervvel felépítve meghozta a gyümölcsét. Van zene! Pedig azt hittem már sose lesz.

Kata

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.