+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása
18
APR, 2018
Bátorság.

A közlekedés zajából egyszer csak, valami ismerős kihallatszik, amire azonnal megfordulok. Nem is hiszem el elsőre. Odanézek, és de. Van olyan ember, aki kiáll a Jászai Mari téren és nem törődik semmivel, csak zenél. Kicuccol, lepakol egy ici-pici járdaszigetre a két villamos között és nyomja.

Egyszerű gitár, egyszerű ének, de kifejezetten jó.

Van az a fiú. Ott áll és csinálja. Aggódik? Nem tudom. De nem úgy fest. Ettől még nem tudhatom, mi van benne. De nem úgy fest.

Jön az egyik villamos. Olyan közel megy el a gitárja mellett, hogy rossz nézni. Aztán jön a másik az ellenkező irányból. Ez már a göndör haját is meglibbenti.

Este van már, mégis nyüzsögnek az emberek a körúton. Szombat este. Te már lehet, hogy 2 sört is megittál, ő viszont dolgozik. Igazi cigány életet él. (nem megyek bele, értsd jól!)

Mondják, hogy vannak angyalok. De én őket nem érzem.

Arra viszont felkapom a fejem, ha hangszert hallok. Nem is hiszed el, aztán mégis. Már azt hittem, hogy nem sok értelme volt egyébként annak az estének. Aztán jött ez, és hirtelen RENGETEG értelme lett.

Igen, b@ssz@ meg. Ott. Megálltam és hallgattam, és minden, amit egyébként ma egy átlagos pesti ember külső dolgoktól remél, az hirtelen ott volt. Valaki kiváltotta, megteremtette.

Hogyan? Úgy hogy, fogta magát, és kiállt megmutatni mi ő. És ezzel olyan mosolyt csalt az arcomra, ami még most is tart.  Érted ezt?

Hallgattam egy ideig. Aztán bár nem arra volt dolgom, de átsétáltam a zebrán, dobtam neki pénzt és elmondtam milyen iszonyatosan bátor és kiváló, amit csinál. Mosolygott, mint a tejbetök.

Biztos vagyok benne, hogy emlékszik rá még ma is. Mert nem jellemző észrevenni ma azt, ami elismerésre méltó.

Valami ilyesmi az, amikor körforgás van.

Állítom, hogy nem volt több 16-nál.

„Mi felnőttek”, meg tökölünk azzal, hogy mit szeretnénk? Hogy de jó lenne ez, meg az, de tenni érte… már nehezen? Basszus itt a temérdek inspiráció. Emberek, akik előre visznek. Te mit csinálsz?

Lehet, hogy sosem lesz belőle rocksztár. Lehet, hogy ez volt az egyetlen alkalom, amikor megmutatta mit tud. Lehet, hogy valójában suli mellett a mekiben csomagolja a szendvicseket és este kimegy még utca zenélni, hogy legyen egy kis extra. Vagy csak mert szereti. Persze az is lehet, hogy kő gazdag családba született, és szórakozik a Jászain szombat este 9-kor.

Ebből az egészből csak azt szeretném kikerekíteni, hogy mindig lehet. Mindig van valamilyen mód. Lehet, hogy nem egyből a világot jelentő deszkák. Csak egy járdasziget a Jászain. De van.

A kérdés az, hogy csinálod-e.

3 napom van még hátra az áprilisi kihívásból. Abból, amit márciusban benéztem. Most viszont ott tartok, hogy nagyon durva napjaim ellenére este leülök, felpakolom a lábaimat és könyvet olvasok. És már tudom magamtól. És nem sajnálom rá azt a 10 percet.

És tudod, hogy ilyenkor mit érzek?

Azt, hogy élek.

A karkötő? Kiválóan működik. Tudatosítja, amit tudatosítani kell. Azt is, amikor sz@r és azt is, ami jó. Most már a jó rész van. Mikor ránézek és tudom, hogy igen, ezt megcsináltam!

 

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.