+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása
31
MÁRC, 2018

Könnyű 21 napos, szokásváltoztató kihívásra vállalkoztam márciusban. És elbuktam vele.

 

Valami olyasmi lehet ez, mint amikor időre mész valahova, ami csak 5 percre van a lakásodtól. Nagyobb eséllyel késel el, de nagyon, mintha Mucsaröcsögén kellene lenned reggel 6-ra.

Vállaltam, hogy minden nap lazítok olyan formában, hogy felteszem a lábaimat, legalább 10 percre. Egész sokáig tök jól ment, aztán kissé viharossá váltak a dolgok és azon kaptam magam, hogy benéztem. Lazítottam valamennyit, de nem úgy, ahogy megállapodtam magammal.

És amíg megszoksz valamit, nem érdemes kivételezni. Persze, tök jó, hogy elkezdtem, van is némi keletje, most már eszembe jut lazítani esténként, de amikor nagy hajtás van, még mindig átlibbenek kb az életemen, annyira a kell dolgokra koncentrálok.

Úgyhogy újrakezdem a kihívást.

Április 1, úgyis a bolondok napja, holnaptól ismét felteszem minden nap legalább 10 percre a lábamat.

Benézed. Benne van a pakliban.

Persze nem lennék magamhoz hű, ha nem akarnék egyből egy új kihívást is csinálni. Közben tudom, hogy nem érdemes párhuzamosan többet csinálni, csak ha vagy nagyon jól passzolnak tevékenységben, vagy fajsúlyban egymáshoz (pl: minden este rendet raksz és másnap reggel tornával indítod a napot).

Egészen eddig a bekezdésig azt gondoltam az lesz az új kihívás a lazítós mellett, hogy javítok a helyesírásomon! Az az érdekes szituáció áll fent ugyanis, hogy mindig nagyon szorgalmas diák voltam. Jó jegyeim voltak a humán tárgyakból, mert tudtam seggelni. De összefüggéseket ritkán fedeztem fel magamtól és több idő kellett azok megértéséhez, mint az átlagnak. Szóval jó voltam, csak nem elölről, hanem hátulról nézve a rangsort. J A szorgalmammal sok egyébként sokkal jobb adottságú, de lusta embert leköröztem, de csak pillanatnyilag. Ahova ki akarok lyukadni az az, hogy mindent bemagoltam, de kevés dolgot értettem. Ez hosszútávon azt eredményezte, hogy amit nem értettem meg, azt valójában nem tudom ma használni. És ilyen a helyesírás is. Mikor még írtam kézzel, mert iskola miatt kellett, akkor eggyel jobb volt a helyzet, de amióta virtualitás van a köbön, ráadásul többnyire telefonról…

De.

Ahogy leírtam a fentieket, rájöttem, hogy nem lehet ez a kihívásom most, mert az nagyjából olyan lenne, mint széllel szemben tudjátok mit csinálni.

Csinálok új kihívást a bukott mellett, de olyat, ami jól illeszkedik hozzá. Lazítok 10 percet felpakolt lábakkal, és olvasok valami olyat minden nap, amit van kedvem olvasni. Nem szabok oldalszámot, sem percet ehhez, mert nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a magam örömére teszek valamit, minden nap.

Úgyhogy holnaptól indul az új és a régi kihívás is egyben!

Persze közben lesz időm kigondolni, hogyan lehet a helyesírós kihívást nyakon csípni!

 

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.