+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása

05

MÁRC, 2018

Márciusi 21 napos kihívás. Ez itt a debütálás kérem!

Itt a tavasz! Jaa…mégsem. Bocs. Tavaszt nem tudok varázsolni, ellenben márciusi kihívást igen!

Úgy érzem tartottam kellő szünetet a legutóbbi kihívás óta. Büszkén jelentem, hogy már nem érdekes számomra az értelmetlen közösségi média böngészés. Nem hogy egyáltalán nem villanyoz fel, de ténylegesen nem jelent örömet. Persze telefonozok, de hasznosan.

Na de most nem is azért vagyunk itt, hogy a múltról beszélgessünk, hanem inkább a jelenről és a jövőről. Arra jutottam, hogy kell egy kis pihenés. Egyrészt március van, ami a kedvenc hónapom, másrészt okos dolog megfelelően terhelni magad. Ergo nem arra hajtunk, hogy mihamarabb még az utolsó percünket is tudatosan betáblázzuk, hanem arra, hogy végsősoron jól érezzük magunkat a bőrünkben. Persze, ehhez sokszor előbb egy kis erőfeszítést kell tenni. Jól érzed magad, mikor a súlyod végre nem korlátoz a mozgásban, de ehhez előbb melózni kell. Jól érzed magad, mikor végre rendszeresen alszol eleget, de ehhez előtte sokszor meg kell hozzá teremteni a megfelelő körülményeket.

Én most végig nyomtam két kemény hónapot. Nekem kemény hónapot. Ez is fontos. Nem számít, ki mit mond egy kihívásodról. Ha neked az kihívás, akkor az, és kész. Képtelenség két különböző embert egymáshoz hasonlítani. Hogy? Mi alapján? Még az egypetéjű ikrek is több dologban különböznek, mint nem.

Úgyhogy megérdemlem, hogy pihenős kihívást vállaljak ebben a hónapban.

Március hónapban vállalom, hogy minden nap felteszem a lábam 10 percre. Nem szabok meg semmi mást, mert mint tanultunk a legutóbbi esetből:

  1. felesleges
  2. úgyis alakul majd

Bevallom egy kicsit nekem ez is nehéz, mert ugye nem vagyok a lazsálós fajta, ez meg, ha csak 10 perc lazsa, akkor is az. Szóval kicsit meg fogom magam erőltetni, de nyilván nem olyan nagyon, és minden nap 10 percig megengedem a lábamnak, hogy pihenjen. Ezt egyébként se ártana, főleg ha valaki sokat áll, megy, de az ülőmunkásoknak se utolsó, mert elvileg az se jó, ha folyton lóg a lábad, pl ülőmunka közben.

Mit várok ettől a kihívástól?

Világbékét, megvilágosodást. Minimum.

Ahh, dehogy. 🙂

A jó nagy semmit várom a kihívástól. Egyrészről örülök, ha nem felejtem el. Mert igen, ami nem olyan fontos, azt hajlamos az ember elfelejteni, és bevallom, tevékeny lényként fontosabbnak éreznék napi 10 percet valami hasznosabbal tölteni, mint lazsálni. Szóval örülök, hogy rajtam lesz a 21Acél karkötőm, emlékeztetőül.

Másrészről örülök, ha megcsinálom. Mindig mondják, hogy többet kéne lazítanom, csak úgy és a többi… de ezzel kevéssé tudok azonosulni. Múlt hónapban már pedzegettem magamtól a lazítást, ezért is döntöttem úgy, hogy talán most itt az ideje, hogy ez se legyen mumus többé!

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.