+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása

18

FEB, 2018

Mire számíthatsz 17 nap értelmes közösségi média használat után?

Nem tűntem el, csak átalakultam. Hamarosan vége a 21 napos kihívásomnak, amit azért kezdtem, hogy véget vessek az értelmetlen telefon nyomkodásnak. Szerencsére játékokkal eddig sem játszottam, így valójában a Facebook és Instagram profilok felesleges görgetéséről kellett „csak” leszoknom.

Azt kell mondjam, amilyen nehéz volt az eleje, úgy egyre könnyebb, nagyjából a kihívás közepe óta. Mikor elkezdtem a kihívást, ezzal szembesültem: uram-atyám, gyakrabban nyomogatom a telefont, mint gondoltam. Pedig gondoltam, hogy sokat nyomogatom. De azt nem, hogy ennyire.

Aztán jött a következő pofon. Azt játszottam, hogy felveszem még akár rá is nyomok az alkalmazásra, majd gyorsan kilépek és leteszem a telefont. Komolyan… mint aki kényszeres. Ami persze nem baj…J szóval megijedtem, hogy olyan szokást választottam ki, ami túlzottan is égető probléma nálam és nem biztos, hogy elsőre menni fog a saját magam átprogramozása.

Akkor elkezdtem menekülni máshova. Mert, hogy eddig ez volt a menekülés, és most hogy elzártam ezt az utat magam elől, kellett másik. Nekiveselkedtem, hogy oké, akkor mostantól sokkal több időm van a feladataimra.

…nem gondoltam, hogy egy ilyen „ártatlan’ szokásból, mint a közösségi média tudatos használata, ilyen nagy dolgok kerekednek ki!

Lelki béke, mi? Az!

Ennek eredménye az lett, hogy volt egy képzetem, ami nem volt valós. Miszerint most biztosan ötszörös sebességgel tudok haladni mindenben. Haha! Hát ilyen vagyok én… képzelek „néha” dolgokat.  Az élet azért gondoskodik róla, hogy észhez térj, amikor kell. Bő egy hét után rájöttem, hogy most épp kicsinálni készülök magamat, mert azt hiszem, én vagyok a task master.

Jelentem sikerült visszavenni. Nem mondom, hogy nem merült fel bennem minden nap a megváltom az egész világot érzés, és van hogy ennek engedek is, de van, hogy  végigfut az agyamban: igen, ezt is csinálhatnám, de így is 150%-on teljesítek, ma elég lesz a 100 is, inkább olvasok a kanapén néhány fejezetet. Szóval ezt is megértük. Tudom, te, aki nem ismersz, ezt most nem teljesen érted, de talán érzed. Egy olyan embertől, aki leginkább nem bír megmaradni a seggén, folyton csinálni akar valamit, mindenre kíváncsi, haladni akar, mintha valami verseny lenne…

Bevallom ezt nem csak magamtól abszolváltam. Van egy betegségem, amit most nem részletezek, de elég jól követi lelki hullámvasútjaimat. Szóval ő is jelzett, hogy sok lesz a jóból, még ha jó is, de túl sok.

Meg kell mondjam, nem gondoltam, hogy egy ilyen „ártatlan’ szokásból, témából, mint a közösségi média tudatos használata, ilyen nagy dolgok kerekednek ki!

Az is fura, hogy ezt a bejegyzést nagyjából a 21. nap után kellene írnom, mert annyira komplex és az egész kihívást felölelő, de ha 17 nap után tartok itt, akkor most tartok itt.  Kíváncsian várom mi lesz még a hátralevő 4 napban. Nem lennék meglepve, ha már „semmi extra”, mert bőven történt elég sok extra eddig is.

 

Kiegyensúlyozottabb lettem. És ez tök jó!

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.