+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása
01
FEB, 2018
No kérem. Mondanám, hogy kérem, de igazából nem. Az új 21 napos kihívás:

 

Akkor használni a közösségi médiát, amikor nekem van rá szükségem.

Konkrétan jobban tartok ettől a kihívástól, mint a zenéstől, pedig valljuk be, ezzel nem kell fellépni a 21. napon, ahol aztán minden látszik és hallatszik, amit az előtte lévő 3 hétben csináltam, és NEM csináltam.

Minden kihívást elő kell készíteni, mese nincsen. Ezért kapsz a 21 nap kihívás karkötőd mellé pontos útmutatót. Mert nem mindegy hogyan választod ki az új szokást, milyen körülményeket teremtesz meg hozzá (mit hagysz abba, vagy mérsékelsz, hogy legyen időd arra, amit jobban szeretnél), és mit csinálsz, ha azt érzed, szorul a hurok, nem látod át hogyan kellene tényleg változtatni.

Két végéről fogom meg a Közösségi Média kihívást.

Mi a cél? Leredukálni a közösségi média oldalain feleslegesen eltöltött időt.
Fontos szó a feleslegesen. Nem azt szeretném, hogy teljesen megszűnjön a virtuális életem (haha!), hanem azt, hogy azt érezzem én kontrollálom őt és nem ő engem.

Nyilvánvalóan sokat görgetem a tartalmakat menekülés miatt. Addig sem kell kitalálni, hogyan oldjam meg életem kisebb-nagyobb problémáit, gondjait. Tök jó. De jobb volna, ha megoldanám a bajaimat és nem nyomasztanának.

  1. Végignyálazom a profiljaimat. Törlöm azt, ami nem érdekel. Törlöm azt, amit akár jó is lehet olvasgatni, de nem visz előre. Ami hátráltat, azt mindenképpen törlöm.

Vonatkozik ez oldalakra és emberekre is. Annó csináltam egy ilyet akkor, amikor vállalkozó lettem. Szerettem volna, ha a fb is konkrétan abban segít, hogy az alkalmazotti gondolkodásmódról átálljak a vállalkozóira. Ennek érdekében elkezdtem rengeteg ezzel kapcsolatos oldalt követni, ami eleinte tök jó volt. De mostanra ezek is elharapóztak kissé.

  1. Idő limiteket kell találnom. Mivel nem csak fogyasztásra használom ezeket a felületeket a következővel indítok:

Reggel: 15 p gyors check, ami úgy van, azt megválaszolom.

Napközben: asszem ez a legnehezebb rész. Nem válaszolni, görgetni tovább a személyes dolgokat ha egymód van rá. Tehát csak konkrét munka szándékkal felmenni az adott portálokra.

Este: az estét 18:00-tól hívom estének. Ez azt jelenti, hogy ez után lehet saját szociális életet élni, de mikor elfogy a válaszolni való, akkor leteszem. Nem görgetem még tovább, hogy mi van. Ha nagyon arra vágyom, akkor le fogok venni egy könyvet a polcról. Vagy ne adj isten leülök zenélni.

Tehát a lényeg: olyat követek, ami érdekel. És akkor megyek fel, ha van rajta dolgom. Napközben szigorúan csak akkor, ha várok rajta valamit, vagy csinálnom kell rajta valamit. Munkaidő után pedig szintén nem agyatlanul tekerek, mint a mókus a kerékben. Megválaszolom, megkérdezem, amit akarok max 30 percben és aztán csak akkor megyek vissza, ha valamelyik fonalat folytatni akarom. Nincs de cuki cicus, ó mi történt a világ másik felén, de érdekes dolog történik, ha kólával mosol fogat s a többi.

Huhh. Be kell valljam: NEM várom a következő 21 napot.

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.