+36706502709 kata@21nap.hu
Oldal kiválasztása

Hol érdemes söpörgetni és hol nem?

08
DEC, 2017
Tisztázás

Célok

Mások

A minap egy vásárban voltam. Az árusok többsége valamilyen másokat segítő szervezettől jött. Olyan emberek készítették pl a terméküket, akik valamilyen formában kevesebbet kaptak az élettől, hátrányos helyzetűek, tehát segítségre szorulnak. Eleinte kicsit furcsán éreztem magam, hiszen az alkotásaim (egyelőre) én magam készítem, A-Z ig. Nem vagyok hátrányos helyzetű a klasszikus értelemben véve.
Aztán rá kellett jöjjek, hogy valami egészen más miatt vagyok itt, méghozzá egy nem is elhanyagolható dolog miatt. Valljuk be, rengeteg felesleges energiát ölünk mások dolgának szimatolgatásába. De hülye ez a szomszéd, mennyi üveget dob ki mindig, biztos alkoholista. Nem is tudom a felesége hogy viseli el. Ez a bérlet is de rohadt drága. Nem bírom megérteni, hogy a sógorom olyan jó ember, akkor miért szavaz az XY-ra? És a többi. Őszintén? Rohadt felesleges ez az egész. Persze, vannak dolgok, amiken felrántod magad, puffogsz, aztán mondjuk, hogy jobb lesz. Vagy leginkább semmi nem változik, ellenben te raklap energiát beleöltél.
Amit mondjuk nyomhattál volna abba is, hogy a saját és mikrokörnyezeted jobb legyen. Még mindig csak tengődsz a világban, valójában gőzöd nincs mit szeretnél? Továbbra is dolgozol egy olyan helyen ahova utálsz bemenni? Még mindig képtelen voltál megmondani a kollégádnak, hogy nem viccesek, sőt igazából sértőek a poénjai, de te továbbra is viseled? Karácsony (kedvencem). Látogatod a mindenkit, mert ilyenkor azt kell, fáradtabban ülsz 27-én a kanapén, mint egy heti meló után, és a saját fádat is csak kutyafuttában tudtátok feldíszíteni. Tudod, hogy van rajtad 4-5 kiló felesleg, ami már eléggé látszik, de még nem nyomaszt annyira, hogy tegyél valamit a jobb közérzetedért, pedig most még nem kéne drasztikus életmódváltás hozzá? Van már keményen ledolgozandó túlsúlyod, de most már úgy is mindegy, évek óta így élsz? Jó lenne nem 10 cukorral inni a napi 5 kávét? És még sorolhatnám.
Biztos, hogy neked is vannak ilyen dolgok az életedben. Amik végül is, ha nem gondolsz rá, nem fáj nagyon, de azért folyton foglalja a tárhelyet  az agyadban, hogy kéne ezt-azt változtatni

Hát ezért voltam a vásárban. Mert arra világítottam rá az embereknek, hogy a maguk portáján söpörgessenek először. Lehet utána másnak segíteni. Sőt olyanoknak, akik valamiért hátrányos helyzetűek. Sőt, ezt lehet párhuzamosan is csinálni. De a legtöbben nem teszik. Ó, megtettem ezt, meg azt másnak, kicsit mérgelődtem a rendszeren is, óh, arra már nincs energiám, hogy még magammal is foglalkozzak.

És akkor ki fog?

Első kézből szeretnél értesülni a hírekről? Iratkozz fel kicsit sem szokványos hírleveleimre.

A Titi Leather 21 Adatkezelési Szabályzatát ide kattintva tudod elolvasni.

Ha csak az e-mail címed adod meg és nem töltöd ki a többi mezőt, akkor sajnos nem tudok egy levelet se küldeni neked, mert minden levelemben van a hasznos infó mellett marketing célú üzenet is. Köszönöm megértésed!

KARKÖTŐK
Mi az a 21 napos karkötő?
KI BESZÉL ITT?
Hogyan jutottam idáig?
MIT TUDSZ MÉG?
Ínyenc vagy? Nézd meg miket rejtegetek még.